Rusthuis Strijland
Webdesign by IT-Fusion
Home Kamers en verblijven Zorg en verpleging Dienstverlening Vrijetijdsbesteding Personeel Ligging Contact

Zorg en verpleging

Bij vragen omtrent medicatie, verzorging,… betreffende uw familielid kan u steeds contact opnemen met onze dagelijkse verantwoordelijke. Onze verantwoordelijke kan, aangezien hij nog midden in de zorg staan, door zijn jarenlange ervaring onze bewoners perfect medisch opvolgen. De medische, verpleegkundige, sociale,… evolutie van onze residenten wordt door hem nauwgezet opgevolgd en voortdurend geëvalueerd bij het wekelijks overleg, … Hij blijft zich daarvoor, rekening houdend met de continue evolutie van de medische wetenschap, voortdurend bijscholen.

Animatie en ergotherapie

In onze instelling is een professioneel team steeds aan de slag om onze bewoners te vermaken, maar eveneens te ondersteunen in hun dagdagelijkse activiteiten. Er worden wekelijks animatie activiteiten aangeboden en men kan beroep doen op een externe ergotherapist. Alsook worden er meermaals per jaar optredens georganiseerd. Maandelijks worden onze jarigen in de bloemetjes gezet. Op religieuze feestdagen vindt er een misviering plaats in het rusthuis zelf.

Kinesist

Een externe kinesist kan op aanvraag onze bewoners begeleiden, ondersteunen en observeren betreffende mobiliteit. Wanneer zij hieromtrent problemen opmerken gaan zij steeds in overleg met de leidinggevende hoofdverpleegkundigen en de huisartsen zoeken naar de meest geschikte oplossing. Hij is van groot belang voor het comfort van onze bewoners aangezien hij ook advies geeft naar positionering toe. Uiteraard dient hij kinesitherapie toe op voorschrift van de huisartsen.

Pedicure

Er staat ook een externe pedicure ter beschikking. Zij komt op aanvraag langs bij onze bewoners voor het onderhoud van de teen- en vingernagels. Ook voor andere pedicure problemen staat zij tot uw dienst.
copyright@rusthuis strijland 2014
Zorg en verpleging