Rusthuis Strijland
Webdesign by IT-Fusion
Home Kamers en verblijven Zorg en verpleging Dienstverlening Vrijetijdsbesteding Personeel Ligging Contact

Vrijetijdsbesteding

Wonen in Rusthuis Strijland betekent genieten van de kwaliteit van het leven. Rustig kuieren over wandelpaden in het prachtige Pajottenland.

Wandelen

Gooik wenst als moderne, mooie en landelijke gemeente zijn beste troeven uit te spelen: de zachte recreatie, het Bourgondische leven en de Pajotse gemoedelijkheid. Onze gemeente is een paradijs voor wandelaars en een oase van rust en stilte op 25 km van Brussel, de hoofdstad van Europa.

De O.L.Vrouw-van-Bijstandkerk

Deze moderne kerk uit 1971 is in een volledige cirkelvorm gebouwd. Er is een weekkapel en een ruime sacristie in ondergebracht. Door de ronde vorm is de akoestiek er zeer goed zodat de kerk regelmatig gebruikt wordt voor culturele evenementen. Het gebouw bevat verschillende prachtige glasramen waaronder een reusachtig glasraam waarin O.L.Vrouw-van-Bijstand samen met Petrus en Paulus wordt afgebeeld.

De Woestijnkapel

De Woestijnkapel of kapel van het Heilig Kruis kwam er in de 13de eeuw, toen de honden van een schaapherder bij het omwoelen van de grond een geel koperen kruisbeeld vonden. Het kruis dat rond 1280 moet vervaardigd zijn, werd al snel het onderwerp van verering als bedevaartsoord voor pelgrims die naar de Woestijn kwamen. De huidige kapel kwam er echter pas in 1600 en het ongewelfd portaal werd toegevoegd in 1713. Binnenin staat een barok portiekaltaar uit 1635 met twee Corintische zuiltjes. De kapel en en zijn prachtige omgeving is vandaag vooral ook een aantrekkingspool voor trouwlustigen.
copyright@rusthuis strijland 2014
Vrijetijdsbesteding